Elegast Atelier

Kunstgeschiedenis seminars

Deze cursussen bewerkstelligen het bijna onmogelijke: het behandelen van de geschiedenis van de kunst en cultuur van de mensheid in een paar lessen minus een kopje koffie tussendoor.

De intentie van de lessen is het laten kennis maken met veel begrippen en termen uit de kunst en cultuurgeschiedenis en vooral het aanreiken van een rode draad door de eeuwen heen. De draad is bedoeld om allerlei begrippen, kunstenaars en gebeurtenissen aan op te hangen, om zo orde te brengen in een ogenschijnlijke chaos.

Op deze wijze heeft Sander al veel ervaring opgebouwd met lessenreeksen over o.a. “De Rode Draad van de Oertijd tot nu in de Beeldende Kunst”, “Stijlkenmerken van Culturen over heel de Wereld gericht op Thematisering” en “Nederlandse Schilderkunst in de Zeventiende Eeuw” (met veel aandacht voor muziek).

Deze cursussen zijn zeer geschikt voor groepen volwassen die hun algemene ontwikkeling willen bijspijkeren, voor scholen, maar ook voor bedrijven op zoek naar verdieping van specifieke kennis. In samenspraak met een instantie of bedrijf kan een cursus zelfs op maat gemaakt worden.